Revitalization of Lui Seng Chun by Lam Chung Wai, Tony

Lam Chung Wai, Tony Demonstrates The Revitalization of Lui Seng Chun Heritage Conversation

Lam Chung Wai, Tony, the architect of the award winning design Revitalization of Lui Seng Chun - Heritage Conversation by Lam Chung Wai, Tony points out, Adaptive reused a Chinese tenement house as a Chinese Medicine Centre with minimum intervention and preserve authenticity of the old character of the building. New additions are hidden as much as possible to let the old element to be appreciated by the public. Glass enclosure is introduced to improve the clinical environment while the character of open veranda is maintained. Major façade of the building is preserved with the new exit stair put at the less obvious location. The interior design of the veranda can be seen from outside which becomes part of the façade design..

Revitalization of Lui Seng Chun by Lam Chung Wai, Tony Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=35379

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Which Design homepage.

Design Contests

Fatal error: Cannot redeclare shuffle_assoc() (previously declared in /nfs/c06/h06/mnt/155026/domains/whichdesign.org/html/myfunctions.php:5) in /nfs/c06/h06/mnt/155026/domains/whichdesign.org/html/function-spinner.php on line 55