Private Residence by Ir Frank La Rivière

Ir Frank La Rivière Portrays The Space in Layers Private Residence

ir Frank la Rivière, the lead designer of the awarded work ir Frank la Rivière's Space in Layers Private Residence explicates, This low budget private residence, realised on a deep plot of land in the mountains of Aomori prefecture, would automatically be long stretched. The design strategy of introducing in-between zones, results in an exploration of a sense of openness and transparency by making the depth of the space visually measurable. The effect is a layering of space. A spatial quality that allows looking through several spaces and enhances the feel of extensiveness. From the entrance, one can see through the living room, dining area and the Japanese room into the garden in the back..

Private Residence by Ir Frank La Rivière Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=61060

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Which Design homepage.

Design Awards

Fatal error: Cannot redeclare shuffle_assoc() (previously declared in /nfs/c06/h06/mnt/155026/domains/whichdesign.org/html/myfunctions.php:5) in /nfs/c06/h06/mnt/155026/domains/whichdesign.org/html/function-spinner.php on line 55